Книжкові видання та компакт-диски Журнали та продовжувані видання Автореферати дисертацій Реферативна база даних Наукова періодика України Тематичний навігатор Авторитетний файл імен осіб
|
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Повнотекстовий пошук
Пошуковий запит: (<.>A=Маковецька С$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 6
Представлено документи з 1 до 6
|
1. |
Сєдих О. Л. Про методи наближення дослідних даних засобами пакету MATHCAD на прикладі динаміки вмісту діацетилу при зброджуванні сусла [Електронний ресурс] / О. Л. Сєдих, С. В. Маковецька, О. І. Дерій // Харчова наука і технологія. - 2012. - № 3. - С. 50-53. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khnit_2012_3_19
| 2. |
Маковецька С. Візуальна інтерпретація технологічних процесів цукрового виробництва з використанням методу "Обличчя Чернова" [Електронний ресурс] / С. Маковецька, О. М’якшило // Товари і ринки. - 2015. - № 2. - С. 156–167. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tovary_2015_2_20 Наведено приклад контролю параметрів сoкooчищувального відділення цукрового виробництва шляхом візуального представлення багатовимірних даних методом когнітивної інтелектуальної візуалізації "Обличчя Чернова" в пакеті STATISTICA, що уможливлює в найкоротший час виявити загальну тенденцію показників, знайти та осмислити закономірності в наборі багатовимірних даних, не проводячи при цьому їх попередній аналіз, а приймаючи рішення вже на основі одержаних результатів роботи методу.
| 3. |
Маковецька С. В. Дослідження і математичне моделювання процесу постачання сировини на цукровий завод з урахуванням генетико-детермінованих властивостей цукрових буряків [Електронний ресурс] / С. В. Маковецька, О. М. М’якшило, С. В. Грибков // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2016. - Т. 22, № 6. - С. 7-15. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2016_22_6_3 Розглянуто проблему процесу формування ефективного постачання сировини на цукровий завод з метою скорочення втрат цукрози та підвищення техніко-економічних показників виробництва. Побудована математична модель охоплює всі аспекти процесу планування постачання сировини для її переробки з урахуванням генетико-детермінованих властивостей сучасних сортів і гібридів цукрових буряків. Досліджено основні класичні методи розв'язку поставленої задачі. На підставі проведеного аналізу сучасних методів складання розкладу зроблено висновок про доцільність вибору одного з евристичних методів.
| 4. |
Крижановський Р. А. Актуальність і високий статус духовно-світської освіти в ракурсі морального виховання на прикладі ХГЕВУ [Електронний ресурс] / Р. А. Крижановський, С. І. Маковецька, О. В. Терещенко // Наукові записки Національного університету "Острозька академія". Серія : Психологія і педагогіка. - 2012. - Вип. 21. - С. 239-246. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Nznuoapp_2012_21_33
| 5. |
Маковецька С. В. Функціональне моделювання організації та управління забезпечення сировиною цукрового заводу [Електронний ресурс] / С. В. Маковецька, С. В. Грибков // Науковий вісник Національного університету біоресурсів і природокористування України. Серія : Техніка та енергетика АПК. - 2017. - Вип. 268. - С. 100-110. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvnau_tech_2017_268_14
| 6. |
Маковецька С. В. Формування розкладу поставок сировини на цукровий завод із застосуванням генетичних алгоритмів [Електронний ресурс] / С. В. Маковецька, О. М. М'якшило // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2018. - Т. 24, № 1. - С. 7-16. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2018_24_1_3 Ефективність цукрового виробництва значною мірою залежить від технологічної якості сировини і цукрового буряка (ЦБ). Під час переробки на цукрових заводах різних партій буряків з однаковою цукристістю вихід цукру значною мірою коливається, тобто технологічні якості коренеплодів ЦБ цих партій були різними, що зумовлено генетико-детермінованими властивостями окремих сортів і гібридів ЦБ. В результаті аналізу функціонування цукрового виробництва можна зробити висновок, що, застосовуючи правильний підбір сучасних високопродуктивних сортів і гібридів ЦБ з високими технологічними показниками і термінами їх перероблення на цукровому заводі, можна одержати один із додаткових резервів підвищення ефективності виробництва цукру. Тому під час планування постачання сировини на цукровий завод необхідно обов'язково враховувати генетико-детерміновані властивості сучасних сортів і гібридів ЦБ. Розглянуто проблему процесу формування ефективного розкладу постачання сировини з різних сировинних зон на цукровий завод для забезпечення скорочення виробничих витрат з урахуванням генетико-детермінованих властивостей сучасних сортів і гібридів ЦБ та сезонності виробництва. Задача формування ефективного розкладу постачання сировини з різних сировинних зон на цукровий завод для забезпечення скорочення виробничих витрат і підвищення техніко-економічних показників виробництва відноситься до класу NP-повних комбінаторних задач. Оскільки особливості задачі специфічні за умови постійних економічних і кліматичних змін, що вимагає постійного коригування плану завезення сировини на цукровий завод та значної кількості даних, то використання традиційних методів для розв'язання неможливе. Тому для розв'язку таких задач доцільно використовувати евристичні методи. Запропоновано сучасний метод оптимізації, що базується на евристичних підходах, і генетичний алгоритм. У результаті реалізації генетичного алгоритму в середовищі MatLab було створено програмний модуль з урахуванням структури індивіда та функції пристосованості.
|
|
|